Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Bancherii amenință, dar pe pielea lor

București: Bancherii amenință, dar pe pielea lor

DISTRIBUIȚI

 Bogdan_Olteanu142402 – 09022016 –  Bancherii ameninta ca daca Legea privind darea in plata nu va fi modificata, programul ”Prima Casa” va fi sistat. Desi nu o spun raspicat, reprezentantii BNR estimeaza ca, in cazul suspendarii programului cu garantii de la stat, creditele imobiliare ar putea fi obtinute de romani oriunde in UE.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, crede ca, in cazul aplicarii Legii darii in plata in forma actuala, ar putea aparea alte solutii de finantare.

Capacitatea si inventivitatea cetateanului care doreste sa ia credit, respectiv a industriei care doreste sa faca afaceri sunt mari. Putem sa intalnim foarte multe scenarii. Este util sa realizam ca ne aflam pe o piata a Uniunii Europene care este libera pentru serviciile financiare si ca este posibil sa apara solutii de finantare supuse legislatiei altor state, daca acelea vor fi mai atragatoare pentru consumatori”, a spus Olteanu, citat de enational.ro. El a precizat ca BNR ar sugera ca, in urma legiferarii Legii darii in plata, sa fie aplicate solutii simple, clare si transparente, mai curand decat solutii extrem de complicate, care sa evite o legiferare ce impiedica creditarea. ”De aceea preferam sa definim foarte clar si cine este cel care are nevoie sa fie ajutat, pentru ce si, de asemenea, sa gasim acele solutii care sa permita ca si dupa adoptarea unei asemenea legislatii sa poata sa existe credite cu avans suficient de mic, incat generatiile tinere sa si le permita”, a spus viceguvernatorul BNR, care a reamintit ca serviciile financiare circula liber in intreg spatiul european. ”Nu trebuie sa-ti infiintezi banca in Romania pentru a da credite in Romania”, a spus Olteanu, lasand sa se inteleaga ca aceasta ar putea fi o solutie pentru obtinerea de credite imobiliare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.