Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Camera Deputaților va organiza un seminar regional dedicat noilor obiective

București: Camera Deputaților va organiza un seminar regional dedicat noilor obiective

DISTRIBUIȚI

 laszlo-borbely142417 – 10022016 – La 9 februarie a.c., a avut loc o reuniune parlamentară dedicată Rolului activ al parlamentelor naționale în construirea voinței politice privind implementarea Cadrului decenal al programelor de consum și producției durabile. Evenimentul s-a înscris în marja Seminarului Regional Est-European dedicat Cadrului Decenal al Programelor privind Consumul și Producția Durabile, organizat de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în parteneriat cu Camera Deputaților, la Palatul Parlamentului, în perioada 9 – 10 februarie 2016.

Cu ocazia prezidării lucrărilor segmentului parlamentar, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, Borbély László, a subliniat importanţa Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă şi necesitatea ca parlamentele naţionale să se implice activ în crearea cadrului adecvat pentru monitorizarea implementării acestora. El a remarcat că, actualul context global, marcat de conflicte în curs din diferite regiuni, aduce noi provocări față de cele clasice precum schimbările climatice,  în gândirea politicilor în materia dezvoltării durabile. Educația și stilul de viață în abordarea acestor obiective au fost amintite ca aspecte de importanță crucială pentru succesul implementării.

În context, Borbély a anunțat faptul că, în aprilie 2016, Camera Deputaţilor va organiza, în parteneriat cu Uniunea Interparlamentară, un seminar regional dedicat noilor obiective, o continuare a seminariilor iniţiate în anii precedenţi şi cea mai bună dovadă a rolului de lider regional al Parlamentului României în abordarea responsabilă a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, în gestionarea eficientă a resurselor şi a protecţiei mediului.

Dezbaterea s-a bucurat de prezența mai multor parlamentari din comisii de specialitate relevante pentru tematica reuniunii, alături de specialiști guvernamentali de referință din zona Est Europeană și din Asia Centrală, precum și de reprezentanți ai Programului Națiunilor Unite pentru Mediu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.