Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Continuă schimbările la vârf în Jandarmerie

București: Continuă schimbările la vârf în Jandarmerie

DISTRIBUIȚI

generalul maior Mircea Olaru142365 – 08022016 –  Începând de vineri, 5 februarie a.c., prin ordin al ministrului de Interne, Petre Tobă, generalul maior Mircea Olaru a fost eliberat din funcția de inspector general al Jandarmeriei Române și mutat director al Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale din cadrul ministerului. Totodată, lui Olaru i se echivalează gradul militar cu cel de chestor principal de poliție

La 29 decembrie 2014, procurorul general adjunct al Parchetului Curtii Militare de Apel, colonelul Nae Niculae, emite o ordonanta in dosarul 135/P/2014. In acest dosar, generalul Mircea Olaru fusese reclamat, alaturi de jandarmii care au participat la interventia in forta impotriva protestatarilor anti-Chevron de la Pungesti, pentru presupusele acte de violenta petrecute in localitatea vasluiana in ziua de 1 decembrie 2013.

Reclamatia impotriva lui Olaru viza abuzul in serviciu in cazul emiterii ordinelor de interventie la Pungesti, precum si o alta fapta de abuz in serviciu, coroborata cu fals intelectual si uz de fals. Acestea din urma ar fi fost savarsite in 28 si 29 noiembrie 2013, atunci cand Olaru, la acel moment colonel, ar fi semnat doua documente de serviciu in vederea interventiei de la Pungesti ca general. Documentul emis de procurorul militar Nae Nicolae a fost obtinut de Centrul de Investigatii Media.

Fostul șef al Jandarmeriei a fost, de asemenea, audiat de procurorii Parchetului General în dosarul accidentului aviatic din munții Apuseni. În acest dosar au fost audiate zeci de persoane, angajați din cadrul MAI și din cadrul MApN. În accidentul respectiv două persoane și-au pierdut viața după ce un avion militar s-a prăbușit în Apuseni în luna ianuarie, alte cinci persoane fiind rănite.

Prăbușire tragică Pe 20 ianuarie, un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, în timp ce patru medici şi copilotul au fost răniţi. Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

 Tot prin Ordinul ministrului Tobă, începând cu data de 5 februarie a.c., generalul de brigadă Zoltan Balint a fost împuternicit pe o perioadă de șase luni să îndeplinească atribuțiile de prim-adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și șef al statului major al Jandarmeriei Române. La ceremonia de învestire a participat secretarul de Stat, chestor general de poliție Ioan Buda.

În perioada imediat următoare, potrivit unor surse din cadrul MAI, sunt așteptate și alte schimbări majore la nivelul inspectoratelor județene de jandarmi. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.