Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Negruţ cere ANT să înceapă noile strategii de atragere a...

București: Deputatul Negruţ cere ANT să înceapă noile strategii de atragere a turiştilor străini în Maramureş

DISTRIBUIȚI

cornelia-negrut142419 – 10022016 – Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, s-a adresat printr-o interpelare parlamentară preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, solicitând strategiile guvernamentale privind atragerea turiştilor străini în Maramureş.

”Aţi anunţat zilele trecute demararea unor acţiuni concrete privind atragerea unui număr consistent de turişti chinezi şi ruşi în România. Realizarea acestui deziderat depinde în mare măsură de deblocarea vizelor necesare cetăţenilor chinezi care doresc să ne viziteze ţara. O situaţie similară se înregistrează şi pentru ruşi, astfel încât ar fi de luat în calcul ideea ca vizele turistice să fie rezolvate direct de către operatorii din turism, fără a mai fi nevoie de solicitările către Ambasade, ceea ce ar uşura considerabil această procedură”, a subliniat deputatul maramureşean în documentul trimis conducerii ANT.

Cornelia Negruţ a mai precizat că judeţul Maramureş trebuie să fie obligatoriu una dintre ţintele predilecte pentru noul contingent de turişti ce urmează să ajungă în România. În finalul interpelării, parlamentarul ALDE a cerut preşedintelui ANT răspuns la următoarele întrebări: Care este numărul de turişti din China şi Federaţia Rusă preconizat a fi atras în acest an în România și ce intenţii are ANT în vederea sprijinirii turismului din Maramureş, având în vedere problemele cauzate de infrastructura existentă?; 3. Ce loc a ocupat Maramureşul în ponderea vizitatorilor României în ultimii ani?”.

”Consider că Autoritatea Naţională pentru Turism ar trebui să înceapă acest nou program de atragere a vizitatorilor în România cu Maramureşul. Această zonă îmbină perfect majoritatea tipurilor de turism solicitate în prezent, respectiv cel istoric, religios şi cultural, astfel încât poate satisface toate cerinţele din domeniu. De altfel, ALDE Maramureş va încerca în acest an să dinamizeze turismul maramureşean, printr-o serie de acţiuni de popularizare şi promovare”, a conchis deputatul Cornelia Negruţ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.