Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Despre terorism, trafic de droguri și migrație ilegală – cu ambasadorul...

București: Despre terorism, trafic de droguri și migrație ilegală – cu ambasadorul Iranului în România

DISTRIBUIȚI

Toba_intrevedere142575 – 18022016 –  Ministrul de Interne, Petre Tobă, l-a primit, ieri, la sediul MAI, pe Hamid Moayyer, ambasadorul Republicii Islamice Iran în România.

Cu această ocazie, ministrul a realizat o evaluare a perspectivelor de întărire a cooperării româno – iraniene în domeniul afacerilor interne, considerând că este un moment oportun având în vedere actualul context internațional și istoricul relațiilor bilaterale. Cei doi oficiali au exprimat interesul reciproc pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare atât în domeniul afacerilor interne, cât și, în cadrul mai larg, al legăturilor economice dintre cele două țări.

Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost examinarea posibilităților de amplificare a cooperării și a schimbului de informații pe linia combaterii traficului de droguri, ținând cont că ambele state se află pe ruta balcanică a traficului de droguri. Astfel, a fost subliniată importanța coordonării eforturilor comune în lupta împotriva drogurilor, fiind analizată perspectiva încheierii documentului de cooperare aflat pe rol în acest domeniu. Totodată, cei doi oficiali și-au exprimat disponibilitatea pentru dezvoltarea cooperării în domenii precum combaterea terorismului, a criminalității organizate transfrontaliere, a migrației ilegale și traficului de persoane, a criminalității informatice și gestionarea situațiilor de urgență, fiind invocată posibilitatea demarării demersurilor necesare încheierii unui acord de cooperare bilateral. –  PROMPT MEDIA

foto:mai.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.