Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Eu vreau!”, un proiect de atragere a voluntarilor antidrog

București: ”Eu vreau!”, un proiect de atragere a voluntarilor antidrog

DISTRIBUIȚI

142482 – 12022016 –  Agenţia Naţională Antidrog (ANA), instituţie cu tradiţie în lucrul cu voluntarii, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi, derulează proiectul ”Eu vreau!”, ediţia a II-a, care are ca scop implementarea, la nivel local, de proiecte pilot de prevenire a consumului de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, bazate pe principiile educaţiei între egali în învăţământul preuniversitar.

Proiectul urmăreşte crearea unei reţele de voluntari prin recrutarea, selectarea, formarea şi educarea tinerilor în domeniul prevenirii consumului de droguri din cadrul unor licee din Călăraşi.

Educaţia între egali constituie o propunere educativă în care unii membri ai unui grup sunt instruiţi pentru a juca un rol de educator. Educaţia între egali ajută la promovarea unei relaţii de educaţie reciprocă, aşa cum recomandă psihologia modernă a dezvoltării.

Pentru adolescenţi, contextul social de acest tip este o parte esenţială a construcţiei identităţii personale. O relaţie bună în cadrul grupului de egali asigură rezolvarea sarcinilor specifice acestei vârste. Educaţia între egali este o metodă pentru a promova comportamentele de prevenire privind diverse probleme şi pentru a implementa deprinderile tinerilor implicaţi. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.