Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Explicațiile lui Cioloș în cazul ANAF și trustul INTACT

București: Explicațiile lui Cioloș în cazul ANAF și trustul INTACT

DISTRIBUIȚI

 Dacian Ciolos142561 – 17022016 –  Premierul Guvernului României, Dacian Cioloș, a fost prezent miercuri la Senat pentru a da explicații cu privire la modul în care a acționat ANAF în cazul executării sediului în care își desfășoara activitatea Antena 1 și Antena 3. ”Va asigur ca am venit doar de buna credinta in fata dvs. Cu tot respectul pe care l-am aratat, fara nicio urma de ironie. Prezenta mea aici astazi, in ciuda faptului ca aveam o intalnire programata cu domnul presedinte Timofti, am ramas pana la sfarsit la aceasta dezbatere din respect si va rog asa sa primiti prezenta mea aici. Un apel de buna credinta, am tratat si tratez si acest caz luand in considerare si litera legii si drepturile democratice. Permiteti-mi s-o fac intr-un mod lucid, clar, fara emotie, pentru a gasi solutiile cele mai bune. Va asigur ca acele legi atunci cand le veti modifica si veti spune Guvernului ca anumite lucruri trebuie facute altfel, le vom face. Mi-ati sugerat sa modificam prin ordonanta de urgenta anumite legi. Domnul Teodorovici a facut-o.  Si acea ordonanta a fost declarata neconstitutionala. Nu-mi cereti sa mai repet inca o data o greseala facuta si taxata de CCR. Cautam in continuare solutiile pentru a permite dreptul la libera exprimare dar trebuie facute in limitele legii. Vreau sa revin la ceea ce ati mentionat si sa fiu si mai clar – vreau sa separ modul in care a actionat ANAF si pe care l-am condamnat si il condamn in fata dvs. si niste reflexe, imi dati voie doamna Anghel sa va raspund? V-am ascultat si v-am privit in ochi. Va rog sa ma lasati sa vorbesc. Aceste reflexe trebuie sa dispara nu doar de la ANAF ci din toate institutiile statului pentru ca e vorba de respect. Si aici convingerea mea e foarte clara- nu voi accepta din partea niciunei institutii un astfel de comportament. Modul in care au actionat il condamn, dar un alt lucru e substanta si fondul pe care au actionat. Cand am spus ca nu am fost informat am si precizat ca nu era cazul sa fiu informat atunci cand ANAF respecta legea. Ceea ce am spus a fost ca ANAF a respectat legea, aceasta hotarare judecatoreasca exista din 2014 daca nu ma insel”, a subliniat premierul.

În același timp, Cioloș a mai discutat o altă problemă ridicată de senatori – termenul de 5 zile pentru evacuarea sediului. ”Un alt subiect – termenul de 5 zile. Asa cum am spus, sunt prevazute de lege si e vorba de 5 zile pentru o evacuare voluntara. Asta nu inseamna ca cei care sunt acolo vor fi evacuati cu forta dupa cele 5 zile. Inclusiv cel care e in cauza are dreptul sa conteste aceasta solicitare a ANAF-ului daca o considera de cuviinta. Nu se pune problema fizic ca acum in 5 zile Antenele sa paraseasca cladirea respectiva. Lucrurile treneaza de mai multa vreme. Daca exista solutii pentru a facilita acest transfer, fiti convinsi ca le vom accepta”, a declarat Cioloș.

Senatoarea ALDE Cristiana Anghel a fost dată afară din plenul Senatului, după ce l-a întrerupt în mod repetat pe Dacian Cioloș în timp ce acesta oferea explicații de la tribună. După ce Cioloș a rugat-o pe Anghel să îi permite să îi răspundă întrebărilor pe care i le-a adresat și să nu-l mai întrerupă în timp ce vorbește, aceasta, în stilu-i caracteristic, a continuat să vorbească din sală pe un ton ridicat. Drept urmare, presedintele Senatului, care ii este si sef la partid, Calin Popescu Tariceanu, a cerut evacuarea senatoarei din sala. ”Solicit chestorilor sa o scoata afara din sala pe dna Anghel”, a ordonat acesta. Cristiana Anghel a iesit apoi singura din sala.

Anghel nu a recunoscut însă că a fost pusă la punct de Tăriceanu, precizând că a ieșit ”la o țigară” pentru că prim-ministrul ”bătea câmpii”. –  PROMPT MEDIA

foto:ziuanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.