Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gabriel Oprea, prima înfrângere în Senat

București: Gabriel Oprea, prima înfrângere în Senat

DISTRIBUIȚI

gabriel oprea142269 – 02022016  – Comisia Juridica a Senatului  a dat undă verde solicitării procurorilor DNA pentru ca senatorul Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru și ministru de Interne, să fie cercetat penal. Rezultatul votului a fost – 9 la 1, un vot fiind nul. Decizia comisiei este consultativă, iar votul final va fi dat în plenul Senatului cel mai probabil miercuri, după cum a declarat președintele instituției, Călin Popescu – Tăriceanu.

Liderul UNPR a contestat procedurile procurorilor DNA, precizând că procurorii care i-au instrumentat dosarul nu erau în măsură să îl ancheteze. Oprea a cerut, de asemenea, desecretizarea unor acte de către CSAT și i vrea ca senatorii juriști să retrimită dosarul la DNA pentru a se face un nou rechizitoriu.

Oprea este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia de ministru de Interne. Conform DNA, infracţiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.