Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nițu zice că era normal să aibă coloană oficială, chiar dacă...

București: Nițu zice că era normal să aibă coloană oficială, chiar dacă legea spune altfel

DISTRIBUIȚI

 Tiberiu-Nitu142386 – 09022016 –  Tiberiu Niţu, fostul procuror general al României, a fost marți dimineața la DNA unde a dat explicații în cazul ”Girofarul”, în care, alături de fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu.

Tiberiu Nițu a demisionat săptămâna trecută, după ce numele său a apărut în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost acuzat de abuz în serviciu pentru că ar fi beneficiat de coloană oficială fără a avea dreptul la aceasta. Mai mult, în baza unui protocol între instituții, el i-ar fi dat dreptul și lui Tiberiu Nițu la coloană oficială, deși legislația prevede că de aceasta pot beneficia doar președintele, premierul și președinții celor două Camere ale Parlamentului.

Procurorul general demisionar arăta că numele său a fost asociat ”în mod artificial” cu dosarul coloanelor oficiale. Acest lucru a dus la prejudicierea imaginii personale, dar şi a instituţiei, a mai spus magistratul. ”Mi s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie. Măsurile de protecţie asigurate procurorului general al României de către instituţiile specializate ale statului sunt proporţionale cu riscurile potenţiale la care acesta este expus în exercitarea anumitor atribuţii de serviciu, astfel cum acestea sunt prevăzute de legislaţia în vigoare”, a precizat Nițu. –  PROMPT MEDIA

foto:renasterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.