Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: O condamnare simbolică

București: O condamnare simbolică

DISTRIBUIȚI

visinescu142431 – 10022016 –  Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat miercuri la 20 de ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanităţii. Decizia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Acuzarea a cerut o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, verdict dat deja în prima instanţă.

În pledoaria finală, avocata lui Alexandru Vişinescu a susţinut că, la cei 90 de ani pe care îi are, acesta suferă de Alzheimer şi demenţă.

Vişinescu este unul dintre cei 35 de torţionari identificaţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Împotriva sa a fost depusă o sesizare penală pentru omor deosebit de grav, el fiind descris de foştii deţinuţi politici drept ”un individ extrem de crud”.

În urma investigaţiilor Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc au fost identificate mai multe probe ce indică faptul că, în perioada în care lt. col. (r.) Alexandru Vişinescu a îndeplinit funcţia de comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, deţinuţii politici au fost supuşi unui regim de detenţie extrem de dur, caracterizat prin lipsa hranei, lipsa medicamentelor şi a îngrijirilor medicale, pedepsele aplicate pentru abateri de la regulament.

Reprezentanţii institutului au arătat că, între anii 1956 şi 1963, la Râmnicu Sărat s-au înregistrat cinci cazuri de deces posibil de documentat – Ion Mihalache, Gheorghe Dobre, Gheorghe Plăcinţeanu, Victor Rădulescu Pogoneanu, Mihail Romniceanu, cauzate de colaps cardio-vascular, insuficienţă circulatorie cerebrală, hemoragie cerebrală sau afecţiuni ale aparatului digestiv – ileus paralitic ireversibil -, aşa cum rezultă din procesele verbale de constatare a decesului, în documente iind consemnate semnele vizibile ale malnutriţiei. –  PROMPT MEDIA

foto:vremeanoua.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.