Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Obligațiuni în euro emise pe piața internă la cele mai mici...

București: Obligațiuni în euro emise pe piața internă la cele mai mici costuri

DISTRIBUIȚI

euro142723 – 25022016 –  România a emis obligaţiuni denominate în euro pe piaţa internă, cu un volum de 500 de milioane de euro și maturitate de 5 ani, la cele mai scăzute randamente obţinute vreodată pentru aceste instrumente (mediu/maxim de1,00%, respectiv 1,03% p.a). Emisiunea este destinată în principal refinanțării parțiale a obligațiunilor emise pe piața internă în euro, scadente în data de 26 februarie 2016, în contextul necesităților de finanțare a deficitului bugetar și de refinanțare a datoriei publice prin titluri de stat emise pe piața internă, anunțate la finalul anului 2015.

În același timp, MFP a avut în vedere cererea specifică exprimată de investitorii locali pentru titlurile de stat în euro, susținută de creșterea volumului disponibilităților în valută, ca urmare a reducerii rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valuta de către Banca Națională a României.

Emisiunea s-a bucurat de un interes substanțial din partea mediului investițional, având un nivelul ridicat de suprasubscriere (de peste 2 ori) și un cost foarte competitiv. Evoluția este similară celei înregistrate la emisiunile de euroobligațiuni externe în euro redeschise de România săptămâna trecută.

Ținând cont de cererea mare pentru acest instrument, în contextul lichidității crescute în euro pe piața internă urmare rambursării unei emisiuni de obligațiuni pe piața internă de aprox. 1,6 miliarde de euro în data de 26 februarie, Ministerul Finanțelor Publice are în vedere redeschiderea acestei emisiuni și în martie. –  PROMPT MEDIA

foto:zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.