Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Planul de Mobilitate Urbană pentru București – Ilfov a fost depus...

București: Planul de Mobilitate Urbană pentru București – Ilfov a fost depus la Ministerul Mediului

DISTRIBUIȚI

Marian Petrache142512 – 15022016 –  Prima versiune a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Regiunea București- Ilfov a fost depusă la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, anunță președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache. În felul acesta s-a declanșat etapa de încadrare pentru a se decide dacă planul se supune procedurii evaluării de mediu, conform H.G. 1076/2004.

O primă variantă a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru 2016 – 2030 a fost publicată și prezentată de Consiliul Județean Ilfov la 16 ianuarie curent la Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București.

Documentul, care are caracter strategic, vizează atât Capitala, cât și Ilfovul (cele opt orașe și 32 de comune). Acesta urmărește aplicarea unor concepte europene de planificare și management adaptate regiunii, incluzând o listă de măsuri și propuneri de îmbunătățire a mobilității pe termen scurt, mediu și lung.

Regiunea București – Ilfov are cea mai mare densitate de populație din țară (1.248 de locuitori/km pătrat), iar în București se ajunge la 8.260 de locuitori/km pătrat), Ilfovul putând fi considerat un județ intens populat chiar dacă nu are mari centre urbane. Potrivit prognozelor, în Ilfov se așteaptă o creștere semhificativă a populației, continuând tendințele din ultimul deceniu. Se anticipează că în localitățile adiacente Capitalei, în părțile de nord, va exista cea mai mare a populației și o descreștere odată cu creșterea distanței față de oraș. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.