Acasă Politic București: Polițiștii de la Imigrări în misiuni internaționale BESA

București: Polițiștii de la Imigrări în misiuni internaționale BESA

DISTRIBUIȚI

IGI142616 – 22022016 –  Ofițerii Inspectoratului General pentru Imigrări(IGI) participă periodic, în misiuni de sprijin operațional în alte state membre sub egida Biroului European de Sprijin pentru Azil (BESA). În următoarea acțiune care se va desfășura în hotspot-urile din Italia, începând din martie a.c., timp de o lună, participă în calitate de expert, un ofițer din cadrul Direcției Azil și Integrare.

Solidaritatea, la nivel european, constituie un principiu de bază în activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări care a participat în cursul anului 2015 la 32 de misiuni BESA. Polițiștii de Imigrări reprezintă o prezență permanentă la acţiunile desfășurate în cadrul Planurilor operaţionale şi de sprijin special pentru Grecia, Italia şi Bulgaria, pe diferite domenii de acțiune (procedura de azil, procedura DUBLIN, informaţii din ţara de origine, faza judiciară a procedurii de azil, atragerea de fonduri europene şi managementul acestora etc.)  Pentru a răspunde provocărilor și cerințelor misiunii, specialiştii I.G.I. au fost pregătiţi în cadrul “Curiculei Europene pentru Azil”, devenind traineri naţionali, dedicaţi pentru activități privind informațiile din țara de origine, în domeniul procedurii de azil, aplicarea procedurii Dublin etc.

Totodată, o contribuţie deosebită a polițiștilor de la Imigrări a fost adusă prin participarea cu experţi la seminarii, grupuri de lucru, reuniuni pe diverse teme de interes, care au condus la elaborarea a diverse documente tehnice în sprijinul Statelor Membre (Rapoarte privind informațiile din țări de origine, Instrucţiuni privind procedura de azil, Broşuri de informare, Manuale de pregătire etc.).

Misiunea Agenției BESA este de a se implica cu toate resursele, ei în sprijinirea Statelor Membre aflate în situaţii de criză, în implementarea mecanismelor de relocare intraUE a solicitanţilor de azil şi posibil să acorde sprijin în mecanismele de reinstalare a refugiaţilor recunoscuţi sub mandat UNHCR pe teritoriul Uniunii Europene.

În 2009, Comisia Europeană a propus înfiinţarea unui Birou European de Sprijin pentru Azil. Această propunere a urmat apelului formulat de statele membre implicate în Programul de la Haga din 2005 pentru crearea unui birou de sprijin. Obiectivul general este acela de a îmbunătăţi colaborarea dintre statele membre privind azilul învederea creării unui Sistem European Comun de Azil. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.