Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele Senatului a discutat cu ambasadorul Rep. Moldova despre beneficiile aderării...

București: Președintele Senatului a discutat cu ambasadorul Rep. Moldova despre beneficiile aderării la UE și NATO

DISTRIBUIȚI

Tariceanu - Mihai Gribincea142447 – 11022016 –  Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, miercuri, 10 februarie a.c., cu Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în țara noastră.

Preşedintele Senatului a menţionat faptul că urmăreşte situaţia Republicii Moldova, în contextul în care aceasta traversează o perioadă dificilă din punct de vedere politic şi social şi a subliniat faptul că România este interesată de stabilitatea Republicii Moldova şi menţinerea cursului european al acesteia. Tăriceanu a dat ca exemplu România, pentru care aderarea la NATO şi UE a adus o serie de beneficii economice şi politice: creşterea exportului românesc, libera circulaţie a cetăţenilor, siguranţa naţională şi un alt factor foarte important – consolidarea instituţiilor statului.

Ambasadorul Gribincea a prezentat ultimele evoluţii de peste Prut şi a confirmat faptul că una dintre problemele majore ale Republicii Moldova o constituie necesitatea consolidării instituţiilor statului.

În continuare, cele două părţi au discutat cu privire la identificarea unor soluţii care să răspundă problemelor interne ale Republicii Moldova, de natură socială, economică şi politică, aspecte ale cooperării bilaterale, obiectivul comun fiind acela de consolidare a prezenţei investiţionale româneşti în Republica Moldova.

La finalul întrevederii, preşedintele Senatului a subliniat necesitatea reluării dialogului bilateral, inclusiv la nivel parlamentar, în vederea recuperării întârzierilor acumulate în 2015 şi recâştigării încrederii cetăţenilor republicii Moldova în instituţiile şi autorităţile statului şi pentru creşterea credibilităţii la nivel internaţional. –  PROMPT MEDIA

foto:senat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.