Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Priorităţi strategice pentru 2016, în dezbatere la MApN

București: Priorităţi strategice pentru 2016, în dezbatere la MApN

DISTRIBUIȚI

Mihnea Motoc dezbatere142270 – 02022016  – În acord cu angajamentul de deschidere şi transparenţă, asumat de Guvernul României, prin stabilirea unor sisteme novatoare de consultare şi schimb de idei, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a dispus crearea unui format de consultare cu reprezentanţi ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, experţi din sfera apărării şi securităţii, precum şi cu reprezentanţi ai mediului asociativ al militarilor în rezervă, în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele de implementare a priorităţilor strategice ale Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2016.

Prima masă rotundă în acest format s-a desfăşurat luni, 1 februarie, la sediul M.Ap.N. şi a avut ca temă Alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate, cuprinsă  în Planul Sectorial al MApN pentru anul 2016.

Dezbaterile s-au axat  pe opţiunile previzionate în ceea ce priveşte procesul de punere în acord a structurii organizatorice a M.Ap.N. cu procesele de adaptare strategică derulate la nivelul NATO şi UE şi consacrarea acestora prin proiecte legislative în acest domeniu, adaptate direcţiilor de evoluţie a organismului militar românesc.

Au fost avute în vedere, în principal: explorarea soluţiilor şi implicaţiilor pentru trecerea treptată de la Statul Major General la conceptul predominant în spaţiul euro-atlantic de Stat Major al Apărării; asigurarea unui statut unitar pentru întregul personal militar al ministerului şi realizarea unui echilibru între diferitele categorii – cadre militare, soldaţi şi gradaţi profesionişti; asigurarea mobilităţii pe funcţii a personalului militar şi a evoluţiei în carieră pe baze de previzibilitate şi motivaţionale, în raport de cerinţele şi nevoile instituţiei.

Ministerul îşi propune ca astfel de dezbateri sa aibă continuitate pe temele importante ale Armatei României, subsumate priorităţilor strategice asumate. – PROMPT MEDIA

foto:mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.