Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Produse alimentare și păcură pentru Republicii Moldova

București: Produse alimentare și păcură pentru Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

ajutoare-alimente142593 – 19022016 –  România va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constând în produse alimentare și păcură, a stabilit Guvernul, printr-o hotărâre, răspunzând astfel solicitării primite din partea autorităților de la Chișinău. Ajutorul umanitar va fi în valoare de 16,690 milioane de lei și va consta în produse alimentare de bază (făină, zahăr, mălai, orez, paste făinoase, conserve din carne, conserve pateu, conserve din legume), precum și păcură. Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS).

Transportul produselor alimentare se va realiza cu mijloace auto de transport din dotarea unităților teritoriale subordonate ANRSPS, iar pentru transportul păcurei, ANRSPS va demara procedura de achiziție a serviciilor de transport feroviar. Pentru produsele alimentare, cheltuielile de transport vor fi suportate din veniturile proprii ale ANRSPS, iar pentru transportul păcurei, Guvernul a alocat suma de 3,130 milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru ANRSPS.

Guvernul răspunde astfel demersurilor Executivului de la Chișinău. În cursul vizitei la București, din 26 ianuarie 2016, premierul Guvernului Republicii Moldova, Pavel Filip, a prezentat contextul socio-economic în care noul Guvern de la Chișinău și-a început mandatul, făcând, în același timp, apel la sprijinul României. Ulterior, în 10 februarie 2016, printr-o scrisoare adresată premierului Dacian Cioloș, prim-ministrul Republicii Moldova a solicitat autorităților române acordarea unui ajutor umanitar pentru sprijinirea familiilor vulnerabile, afectate de situația economică dificilă din Republica Moldova. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.