Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Rămâne cum am stabilit

București: Rămâne cum am stabilit

DISTRIBUIȚI

Kelemen Hunor142665 – 23022016 –  UDMR nu ar accepta modificarea legii alegerilor locale cu trei luni înainte de scrutin, spune, încă o dată, la RFI preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. În opinia sa, regulile nu trebuie schimbate în timpul jocului.

De ce nu acceptă UDMR alegerea primarilor în două tururi? ”Până în 2012 am avut două tururi de scrutin, deci pe noi nu ne deranjează dacă e într-un singur tur sau dacă sunt două tururi de scrutin. Dacă am stabilit regulile jocului anul trecut în mai, 90% dintre membrii Parlamentului au votat pentru această formulă, 89% mai exact şi suntem cu trei luni înainte de alegeri, mai există şi o hotărâre a Curţii Constituţionale din 2012, care vorbeşte despre un lucru extrem de discutabil de altfel, dar totuşi este o hotărâre în vigoare, care spune că nu se poate modifica legislaţia electorală cu un an înainte de alegeri, atunci trebuie să acceptăm această realitate”, consideră Kelemen Hunor.

”Trebuie să spunem că nu acceptăm schimbarea regulilor jocului în timpul jocului. Dacă acceptăm să schimbăm în februarie-martie cum se vor organiza alegerile locale în 2016, atunci de ce nu mai facem o schimbare cu o săptămână înainte de alegeri sau înainte de alegerile parlamentare cu o săptămână de ce nu mai introducem un alt sistem de vot?”, se întreabă liderul UDMR. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.