Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Toți șoferii trebuie să plătească RCA

București: Toți șoferii trebuie să plătească RCA

DISTRIBUIȚI

rca_polita142282 – 02022016  – Consiliul Concurentei a facut o propunere privind obligarea tuturor posesorilor de mașini să plătească RCA, indiferent dacă mașina este sau nu folosită. În prezent există 27% dintre șoferi care nu au RCA. .

ASF este de acord cu aceasta propunere, chiar daca doar unu la sută dintre accidente sunt produse de șoferi fără RCA. ASF susține că prin mărirea numărului de asigurați RCA, costul acestora ar putea scădea pentru toți șoferii, inclusiv pentru transportatori. .

Transportatorii doresc insa modificari semnificative la normele pentru plata RCA, care nu se suprapun cu dorintele asiguratorilor. Reprezentantii transportatorilor doresc posibilitatea de a plati asigurarea obligatorie pe perioade limitate de timp, posibilitatea suspendarii RCA si deschiderea pietei asiguratorilor pentru a mari si diversifica oferta.

De asemenea Augustin Hagiu, de la Federatia Operatorilor Romani de Transport, a propus ca si drumurile sa fie asigurate, pentru a crea conditii de trafic mai sigure si astfel reducerea numarului accidentelor.

Asiguratorii in schimb nu doresc sa introduca posibilitatea unui RCA temporar, sezonier si in general se opun reglementarii exceptiilor, pentru ca ele vor deveni o practica uzuala pentru majoritatea. De asemenea ei au explicat ca RCA-ul se face la nivel european pentru masinile stationare, adica indiferent daca acestea sunt sau nu folosite regulat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.