Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Cioloș propune europarlamentarilor români un mecanism de conlucrare pe teme majore de...

Cioloș propune europarlamentarilor români un mecanism de conlucrare pe teme majore de pe agenda europeană

DISTRIBUIȚI

Ciolos - Schultz142544 – 17022016 – Cred că ideea de ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru România a fost înțeleasă aici, la Bruxelles, că avem propriile mecanisme și maturitatea necesară pentru a continua lupta împotriva corupţiei şi pentru a consolida ceea ce s-a făcut până acum”, a declarat premierul Dacian Cioloș la finalul întrevederii cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, referindu-se la semnalele primite la Bruxelles în șegătură cu acest subiect.

Premierul a reafirmat dorința României de a se implica proactiv în dosarele de actualitate ale agendei europene și că România dorește să-și asume într-un mod mai proactiv statutul de stat membru al Uniunii Europene.

Pe de altă parte, șeful Executivului a explicat modul în care România dorește să susțină reformele în Republica Moldova, în ce condiţii este dispusă să ofere acest sprijin, coordonat cu Comisia Europeană și cu FMI, și că dorește ca acest sprijin ajungă direct la cetățeni.

În susținerea unui rol proactiv al României la nivelul Uniunii Europene, premierul Dacian Cioloș a discutat astăzi și cu europarlamentari români, cărora le-a propus un mecanism de conlucrare pe teme majore de pe agenda europeană, în cadrul căruia să aibă cu aceștia un schimb periodic de opinii. – PROMPT MEDIA

foto:gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.