Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Firmele de Securitate verificate de Consiliul Concurenței

Firmele de Securitate verificate de Consiliul Concurenței

DISTRIBUIȚI
consiliul-concurentei

SIGLE_consiliul_concurentei142381 – 08022016 – Agențiile de securitate private și companiile membre ale acestora sunt investigate de Consiliul Concurenței în legătură cu posibila încălcare a legii concurenței. CC suspectează un posibil schimb de informații între aceste companii în cadrul asociațiilor (Asociația Profesională a Companiilor de Securitate și cei 8 membri ai acesteia, Federația Serviciilor de Securitate, respectiv asociațiile și companiile membre ale acestora – Asociația Română a Industriei de Securitate (13 companii membre), Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (142 companii), Patronatul Serviciilor de Securitate – 34 companii) din care fac parte, inclusiv în ceea ce privește prețurile practicate și modul de formare a acestora.

Investigația Consiliului Concurenței a început la sfârșitul anului trecut, iar inspecțiile inopinate – la sfârșitul lunii ianuarie din acest an, au precizat pentru HotNews.ro reprezentanții autorității.
Documentele ridicate în cadrul acestor inspecții se află în analiza autorității române de concurență. Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce priveste vinovația companiilor și nici în ceea ce privește rezultatul final al investigației declanșate.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.