Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Iran: Ministrul român de Externe – primul demnitar european care vizitează Iranul...

Iran: Ministrul român de Externe – primul demnitar european care vizitează Iranul după alegerile din 26 ianuarie

DISTRIBUIȚI

lazar_comanescu142783 – 29022016 –  Ministrul Afacerilor Externe Lazăr Comănescu va efectua, în perioada 29 februarie – 2 martie 2016, o vizită în Republica Islamică Iran. Șeful diplomaţiei române va fi primit de preşedintele Hassan Rouhani, de preşedintele Parlamentului iranian (Majlis), Ali Larijani și va avea consultări extinse cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif. În programul vizitei sunt incluse, de asemenea, întrevederi cu miniştrii Economiei, Finanţelor și Petrolului.

Demnitarul român va fi însoţit de o importantă delegaţie economică, formată din înalţi oficiali din ministerele cu competențe economice – Ministerul Energiei şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri -, conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, precum şi reprezentanți ai mediului de afaceri din România. Şeful diplomației române va participa la deschiderea unui Forum economic româno-iranian la Camera de Comerţ, Industrie, Mine şi Agricultură a Republicii Islamice Iran. Agenda discuţiilor bilaterale va include teme legate de relansarea relațiilor politico-diplomatice, cooperarea economică şi sectorială în domeniile de interes comun. Vor fi abordate şi evoluţiile actuale în plan regional şi internaţional, cu accent pe situaţiile de criză din Orientul Mijlociu.

Vizita ministrului de Externe român survine în contextul favorabil deschiderii cooperării politice și economice a comunității internaționale față de Teheran, după intrarea în vigoare a Acordului asupra dosarului nuclear cu Iranul și ridicarea unei părţi a sancţiunilor. Este prima vizită a unui demnitar european după desfășurarea alegerilor parlamentare din Iran din 26 februarie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.