Acasă Centru Mures Mureș: Rămâne cum am stabilit

Mureș: Rămâne cum am stabilit

DISTRIBUIȚI

romgaz142261 – 02022016  – Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, marţi, excepţiile invocate şi contestaţiile formulate în dosarul şefilor sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Avram Pantelimon, directorul sucursalei, Ştefan Ioan, directorul tehnic, Mincan Emil Valentin, şeful Secţiei de Producţie şi Olaru Ioan Tiberiu, şeful Serviciului Proiectare, şi a menţinut încheierea penală a Tribunalului Mureş, referitoare la măsura preventivă a controlului judiciar, informează Agerpres.

Dosarul privind propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş de arestare preventivă pentru 30 de zile a şefilor Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz a ajuns la Tribunalul Mureş în data de 28 ianuarie, judecătorul pentru drepturi şi libertăţi stabilind măsura preventivă a controlului judiciar.

Procurorii DNA au dispus, în 27 ianuarie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor Avram Pantelimon, directorul Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Ştefan Ioan, directorul tehnic al sucursalei, Mincan Emil Valentin, şeful Secţiei de Producţie şi Olaru Ioan Tiberiu, şeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în primăvara anului 2014, Avram Pantelimon împreună cu Mincan Emil Valentin, Ştefan Ioan şi Olaru Ioan Tiberiu, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, în condiţiile construirii unui cartier de locuinţe pe raza oraşului, să fie realizată din bugetul propriu al societăţii naţionale.

”’Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică. Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz – Sucursala Târgu Mureş s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăţi în sumă de 146.637 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă’, precizează documentul.

În acelaşi dosar, în data de 21 ianuarie, reprezentanţii Serviciului Teritorial Târgu Mureş a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la Primăria Târgu Mureş şi la filiala Romgaz din oraş, de unde au ridicat documente referitoare la o serie de lucrări efectuate de Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz în Cartierul Belvedere.

Descinderile de la Primăria Târgu Mureş au vizat Direcţia Arhitect şef, precum şi Compartimentul de investiţii, pentru a se stabili modul în care Romgaz a efectuat lucrările constând în devieri de conducte, în zona cartierului Belvedere din Târgu Mureş. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.