Acasă Anchete Interne O călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, opriţi...

O călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, opriţi la frontiera de nord a ţării

DISTRIBUIȚI

politia de frontiera142725 – 25022016 –  Poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au depistat şase persoane, o călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen. Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar migranţii au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor ucrainene.

Evenimentul a avut loc la 23 februarie a.c. pe direcţia localităţii de frontieră Săpânţa, de la malul râului Tisa spre interiorul ţării.

Din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre cinci migranţi, trei cetăţeni din Sri Lanka şi doi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. În acest sens, au apelat la cea de-a şasea persoană reţinută de poliţiştii de frontieră, cetăţeanul ucrainean B. Evgheni, de 23 de ani, care trebuia să-i aducă în România în schimbul sumei de 200 de dolari.

Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.