Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti PNL: Legea cenzurii readuce totalitarismul în România

PNL: Legea cenzurii readuce totalitarismul în România

DISTRIBUIȚI

 gheorghe_daniel142445 – 11022016 –  Deputații au de ales între valorile libertății, recunoscute și apărate de Constituția României, și validarea în țara noastră a unor legi ce amintesc de trecutul comunist.

Proiectul de lege al președintelui PSD, Liviu Dragnea, prin care se dorește restrângerea libertății de expresie și a libertății cuvântului, reprezintă un atac la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor, drepturi și libertăți câștigate cu sânge în decembrie 1989, este de părere deputatul de Ilfov Daniel Gheorghe.

”Proiectul, susținut de coaliția informală PSD-UNPR-ALDE, nu este decât o tentativă de reinstaurare a cenzurii în România, totul în numele ideologiei marxismului cultural. Legea cenzurii, ce se dorește a fi un instrument al reprimării libertății de expresie și al libertății de conștiință, se va transforma într-un Gestapo al minților. Inițiativa, desprinsă de-a dreptul din romanele lui Orwell, alimentează setea de răzbunare a unui partid care s-a văzut înfrânt în anul electoral 2014 deoarece românii din țară sau din afara granițelor și-au exercitat dreptul fundamental la opinie. Constituția SUA, cea mai veche constituție democratică a lumii, protejează și încurajează libertatea cuvântului și circulația necenzurată a ideilor, principiu preluat de toate democrațiile din lume. După această aberație legislativă prin care PSD vrea să pună botniță presei și să elimine vocile libere din politică și din societatea civilă, România ar părăsi cadrul națiunilor democratice. Prin această lege imorală și neconstituțională, statul român ar anula principiul fundamental al libertății de expresie, înlocuindu-l cu principii comune statelor totalitare, pe care le-am văzut în istorie la regimurile comuniste și la cel nazist. Legea Liviu Dragnea este un pas ce ne duce în afara valorilor democrației, reinstaurând frica și cenzura în societatea românească. Ca liberal, resping categoric orice lege care reglementează interdicția ca normă. Cred că este obligatoriu ca întreaga clasă politică să respingă cu fermitate această inițiativă prin care Liviu Dragnea readuce securismul în viețile românilor”, precizează Gheorghe. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.