Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Rep. Moldova: Întâlnire Iohannis – Timofti la București, la jumătatea lui februarie

Rep. Moldova: Întâlnire Iohannis – Timofti la București, la jumătatea lui februarie

DISTRIBUIȚI

iohannis - timofti142400 – 09022016 –  Președintele Nicolae Timofti va merge într-o vizită oficială la București, pe data de 16 februarie. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de consilierul prezidențial, Vladimir Șarban. Delegația va porni spre capitala României marți seara cu avionul și va reveni în țară miercuri, 17 februarie.

Potrivit sursei citate, agenda președintelui începe cu depuneri de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, după care urmează întrevederea cu șeful statului român, Klaus Ioahannis. Cei doi președinți vor susține și o conferință comună  de presă.

Ulterior Nicolae Timofti va merge la Palatul Victoria unde se va întâlni cu premierul Dacian Cioloș. După-amiază, delegația de la Chișinău este așteptată la palatul Parlamentului de președintele Senatului, Călin Popescu – Tăriceanu. Vizita se va încheia cu înmânarea distincțiilor de stat lui Klaus Iohannis, Raed Arafat și lui Florin Piersic, decorații acordate anterior prin decret prezidențial semnat de Nicolae Timofti.

Ultima vizită a președintelui Timofti în România, a avut loc la 7 iulie 2015, la invitația rectorului Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Instituția i-a acordat atunci oficialului de peste Prut titlul de Doctor Honoris Causa. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.