Acasă Externe Serghei Lavrov, scurt turneu în Golful Persic

Serghei Lavrov, scurt turneu în Golful Persic

DISTRIBUIȚI

 Serghei Lavrov142256 – 01022016  –  Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, efectuează luni un scurt turneu în Golful Persic în care va vizita Emiratele Arabe Unite și Oman, scrie agenția de presă Tass. Principalele subiecte ale vizitei care se încheie în 3 februarie vizează situația din regiune, Siria și prețul petrolului.

Discuțiile legate de cotația petrolului, în cădere liberă începând din vara anului trecut, vor viza „reducerea volatilității, asigurarea unui nivel corect al prețurilor pentru hidrocarburi și găsirea unei balanțe stabile între cerere și oferta”, potrivit unui comunicat al ministerului rus de Externe.

O reuniune a țărilor membre ale Organizatiei Țărilor Exportatoare de Petrol ar putea avea loc în februarie, în încercarea de a se ajunge la un acord privind reducerea producției cu 5%.

Rusia este puternic afectată de căderea cotației petrolului, în condițiile în care exporturile de hidrocarburi îi asigura majoritatea veniturilor bugetare.

Săptămâna trecută, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a spus ca Arabia Saudită a propus ca țările producătoare de petrol să reducă livrările cu până la 5% fiecare pentru a sprijini cotațiile slabe ale țițeiului. Asta s-ar traduce printr-o scădere cu circa 500.000 barili/zi a furnizărilor rusești. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.