Acasă Cultura/Media SUA: Oscar pentru „Son of Soul”

SUA: Oscar pentru „Son of Soul”

DISTRIBUIȚI

Son of Saul142773 – 29022016 –  Lungmetrajul maghiar ”Son of Saul”, cu actorul român de origine maghiară Levente Molnár în distribuţie, a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii, care s-a desfășurat la Los Angeles.

Actorul a avut o primă reacţie, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.  ”E incredibil. E o bucurie. Regizorul a băgat în acest film ani din viaţă. Acest proiect a avut toate conotaţiile pozitive ale cuvântului muncă. Suntem în Los Angeles. Ne aşteptăm colegii. E incredibil. Nu am cuvinte. Bucuria este enormă”, a declarat Levente Molnar, foarte emoţionat. Acesta a anunţat că filmul poate fi văzut din 11 martie în cinematografele din România.

”Fiul lui Saul/ Son of Saul”, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes. Pelicula a fost distinsă cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes şi a primit trofeul pentru cel mai bun film străin la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

Filmul este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare, anunță agerpres.ro.

Pelicula ”’Spotlight”’, în regia lui Tom MacCarthy, a obținut premiul Oscar pentru ”Cel mai bun film al anului”’, iar distincțiile pentru ”Cea mai bună actriță în rol principal” și pentru ”Cel mai bun actor în rol principal” au fost câștigate de marii favoriți, Brie Larson, respectiv Leonardo DiCaprio.

Filmul, în regia lui Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal care a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică. Acest film a fost recompensat și cu Oscarul pentru scenariu original și a mai fost nominalizat la patru premii – cel mai bun actor în rol secundar pentru Mark Ruffalo, cea mai bună actriță în rol secundar pentru Rachel McAdams, regie pentru Tom McCarthy și respectiv pentru montaj.

Producția ”The Revenant”, cu Leonardo DiCaprio și Tom Hardy în roluri principale, spune povestea inspirată din fapte reale a unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său. Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu.

Acesta este primul premiu Oscar din cariera lui Leonardo DiCaprio, care a mai fost nominalizat de patru ori pentru rolurile din producțiile ”What’s Eating Gilbert Grape” (1993), ”The Aviator” (2004), ”Blood Diamond” (2006) și ”The Wolf of Wall Street” (2013).

Filmul ”Room”, în regia lui Lenny Abrahamson, după un scenariu de Emma Donoghue, vorbește despre evadare și luptă dar în primul rând despre relația dintre un băiat și mama sa. Brie Larson se află la primul său premiu Oscar după prima nominalizare. –  PROMPT MEDIA

foto:theguardian.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.