Acasă Politic Valeriu Zgonea: ”Diplomația parlamentară ar putea juca un rol și mai puternic...

Valeriu Zgonea: ”Diplomația parlamentară ar putea juca un rol și mai puternic în promovarea valorii adăugate Parteneriatul Estic”

DISTRIBUIȚI

 zgonea - shultz142546 – 17022016 -”România pledează pentru o abordare cuprinzătoare bazată pe relocare, protecție a frontierelor externe, precum și identificarea de soluții pentru cauzele profunde ale fenomenului. În acest scop, trebuie să ne concentrăm pe o bună cooperare cu țările de origine și de tranzit ale migranților. Înțelegem presiunea cu care se confruntă unele state membre. Prin urmare, susținem adoptarea unor soluții de comun acord la nivelul UE”, a spus Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, cu prilejul , întrevederii de la Bruxelles, cu Martin Schulz, președintele Parlamentului European.

Referindu-se la situația din regiune, președintele Camerei Deputaților a declarat că Parteneriatul Estic rămâne cadrul principal de cooperare a Uniunii Europene cu partenerii săi din Est, provocarea fiind de a le da acestor țări o perspectivă europeană. Valeriu Zgonea a subliniat că România susține activ, în continuare, un parcurs european pentru Republica Moldova, amintind și de Memorandumul de Înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Camera Deputaților a Parlamentului României, semnat la Chișinău în toamna anului trecut, în baza căruia Legislativul moldovean va beneficia de consultanță, expertiză și sprijin politic pentru implementarea Acordului de Asociere și apropierea de Uniunea Europeană. În context, Valeriu Zgonea și-a exprimat convingerea că diplomația parlamentară ar putea juca un rol și mai puternic în promovarea valorii adăugate Parteneriatul Estic, în domeniul democratizării, reformelor și stabilității partenerilor din Est.

Pe agenda discuțiilor celor doi oficiali au figurat și teme legate de noile provocări la nivel european, tema refugiaților, libertatea de mișcare a forței de muncă, reformele din UE și reevaluarea rolului parlamentelor naționale în procesul decizional european,

În perioada 15-17 februarie, Valeriu Zgonea participă la Bruxelles la Săptămâna Parlamentară Europeană.

În paralel, au fost organizate reuniuni interparlamentare ale Comisiilor de muncă, economice și de buget din parlamentele membre ale UE pe teme de interes major pentru viitorul UE.

În marja evenimentului, președintele Camerei Deputaților are întrevederi bilaterale cu mai mulți oficiali europeni.PROMPT MEDIA

foto:flixkr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.