Acasă Centru Alba Alba: Fosta președintă a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, trimisă în judecată

Alba: Fosta președintă a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, trimisă în judecată

DISTRIBUIȚI

Elena Poiană143072 – 15032016 – Procurorii DNA Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Elena Poiană, la data faptei judecător în cadrul Tribunalului Harghita, fost președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

La 19 august 2015, inculpata Poiană Elena, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Harghita, a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluționarea favorabilă a contestației formulate de două persoane arestate preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunțate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea celor doi de revocare și înlocuire a măsurii arestării preventive.

După ce s-a asigurat de disponibilitatea denunțătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din data de 20 august 2015, judecătorul Poiană Elena a admis contestația respectivă pe care a desființat-o și a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Alba Brașov, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. – PROMPT MEDIA

foto:punctul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.