Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Avertizări de inundații. Pompierii au pregătit deja mijloacele tehnice

Avertizări de inundații. Pompierii au pregătit deja mijloacele tehnice

DISTRIBUIȚI

Harta Atentionare Dunare nr_14 din 09_03_2016142964 – 10032016 –  Peste 6.000 de pompieri cu 1.100 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților, pentru limitarea și înlăturarea efectelor posibil a fi generate de fenomenele meteorologice periculoase.

Institutul Național de Hidrologie a emis ieri avertizări de Cod Portocaliu și Galben, pentru perioada 9-18 martie. Pe sectorul românesc al Dunării sunt așteptate  creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de apărare.

Până vineri, 11 martie a.c.,  la ora 12.00, se află sub Cod Galben de inundații mai multe sectoare de pe unele râuri din județele Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Timiș, Hunedoara și Vâlcea, unde se pot produce  scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, precum și viituri.

Pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate, la nivelul județelor vizate s-a dispus monitorizarea situației și adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.

Totodată, echipe mixte formate din pompieri, reprezentanți ai autorităților locale și pentru îmbunătățiri funciare, vor executa misiuni de recunoaștere în zonele potențial a fi afectate de inundații, cu accent pe starea lucrărilor de apărare și a evoluției debitelor și nivelurilor cursurilor de apă.

În funcția de evoluția situației, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene vor activa grupele operative şi vor asigura rezerva de personal necesară intervenției, inclusiv prin dislocarea imediată în zonele de risc, a unor detașamente de pompieri care să participe la limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative, evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol.

Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă dislocarea forțelor și tehnicii de intervenție la inundații de la alte inspectorate care nu se află sub incidența avertizărilor de vreme rea. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.