Acasă Externe Belgia: Liderii UE au la dispoziţie zece zile să ajungă la un...

Belgia: Liderii UE au la dispoziţie zece zile să ajungă la un nou acord cu Turcia

DISTRIBUIȚI

summit142929 – 08032016 –  Premierul Dacian Cioloş îşi continuă vizita la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Dacian Cioloş a reprezentat România la summitul Uniunea Europeană – Turcia, care s-a încheiat târziu azi-noapte.

Liderii europeni au fost de acord, în principiu, să ofere Turciei o sumă suplimentară pentru a ajuta refugiaţii de pe teritoriul său, să liberalizeze treptat vizele şi să impulsioneze procesul de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.  Liderii statelor membre au la dispoziţie zece zile să ajungă la un nou acord cu Turcia pentru a stopa afluxul de emigranţi spre continent.

Premierul Dacian Cioloş, la finalul a 12 ore de discuţii la Bruxelles: Dacian Cioloş: ”Această propunere venită din partea Turciei presupune un angajament din partea Turciei de a prelua toţi migranţii ilegali care trec de frontiera Turciei în Uniunea Europeană, deci în Grecia, cu obiectivul de a returna în ţările de origine acei migranţi care nu provin din Siria şi de a accepta ca migranţi azilanţi doar pe sirieni în tabere din Turcia, în responsabilitatea Turciei. În schimb, Turcia a solicitat din partea Uniunii Europene pentru fiecare migrant ilegal ca să trimită un raport de 1:1 migranţi legali din Turcia spre Uniunea Europeană”.

Premierul Dacian Cioloş a precizat că în formatul de la summitul de ieri nu s-a putut lua o decizie, dar a fost emisă o declaraţie prin care este mandatat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, să discute cu statele membre pentru acest acord cu Turcia până la summitul din 18 – 19 martie, informează romania-actualitati.ro. –  PROMPT MEDIA

foto:EUConcil Press

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.