Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Belgia: Najim Laachraoui, judecat și într-un alt dosar de terorism

Belgia: Najim Laachraoui, judecat și într-un alt dosar de terorism

DISTRIBUIȚI

Najim Laachraoui143231 – 23032016 – Najim Laachraoui, al treilea suspect din atentatele de la aeroportul din Bruxelles, singurul care a scapat cu viata, a fost prins miercuri dimineata in cartierul bruxellez Anderlecht, anunta La Derniere Heure. Fortele speciale l-au capturat astfel pe cel considerat artificierul celulei teroriste care a organizat atacurile din Bruxelles si care a avut legaturi si cu atentatele din Paris, din noiembrie 2015.

Najim Laachraoui este nascut pe 18 mai 1991 in cartierul Schaerbeek si provine dintr-o familie de imigranti. El a fost in Siria. El si-a luat numele de razboinic Abou Idriss dupa ce a aderat la o celula de jihadisti apropiati de ISIS, in 2012.

El mai este judecat intr-un alt dosar de terorism, fiind acuzat ca a furnizat armament si munitie catre alti membri ISIS. Najim Laachraoui era cautat de politia belgiana pentru legaturile cu celula terorista implicata in atacurile din Paris. El a calatorit in Siria in 2013 si este unul dintre personajele-cheie in crearea celulei teroriste in Belgia, dat fiind rolul sau major in recrutarea de adepti. In 2014, un mandat international de arestare a fost emis pe numele sau, dar acesta nu l-a impiedicat sa se intoarca in Belgia, scrie The Guardian. ADN-ul sau a fost gasit in doua ascunzatori ale teroristilor care au participat la atacurile de anul trecut din Paris si pe materialul exploziv folosit in capitala Frantei. Potrivit La Derniere Heure, Najim Laachraoui ar putea fi artificierul celulei teroriste, omul care pregatea bombele artizanale.

Ceilalti doi suspecti in atacul de la aeroportul Zaventem, fratii Khalid si Brahim El Bakraoui, au murit in explozia din aeroport. – PROMPT MEDIA

foto:evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.