Acasă Nord-Est Botosani Botoșani: Căruțașul contrabandist

Botoșani: Căruțașul contrabandist

DISTRIBUIȚI

 contrabanda tigari143175 – 21032016 – Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au confiscat 5.000 pachete cu ţigări, pe care un cetăţean român le transporta cu un atelaj hipo.

În data de 20 martie a.c., pentru valorificarea unor informaţii şi în baza schimbului de date cu autorităţile similare din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 19.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte la malul râului Prut, pe direcţia localităţii Miorcani, pe teritoriul României, un atelaj hipo în care se afla o persoană, care se deplasa dinspre frontieră către interiorul teritoriului naţional.

Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea atelajului hipo şi legitimarea persoanei şi au stabilit că aceasta este cetăţeanul român Nicu B., de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. În urma verificării atelajului hipo, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia cinci colete cu ţigări marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova. Cu privire la cele constate bărbatul a declarat că s-a deplasat la malul râului Prut pentru a duce caii la apă. Cu aceasta ocazie, a găsit la malul râului coletele învelite in folie de culoare neagră ce conţineau ţigări de provenienţă Republica Moldova, pe care le-a încărcat în atelajul hipo, cu intenţia de a le transporta la domiciliu.

În urma inventarierii conţinutului coletelor, s-a găsit cantitatea de 5.000 pachete ţigări, marca “Ritm”, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 56.250 lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.