Acasă Externe Bruxelles: Senatorul Chiru a discutat, la Bruxelles, despre securitatea europeană a aprovizionării

Bruxelles: Senatorul Chiru a discutat, la Bruxelles, despre securitatea europeană a aprovizionării

DISTRIBUIȚI

Chiru - PE143149  – 18032016 -Senatorul Christian Gigi Chiru a participat timp de trei zile, ca membru al Comisiei pentru transporturi şi energie, la o vizită de lucru la Parlamentul European. Parlamentarul a participat la întâlniri cu membrii Comisiei de industrie, cercetare si energie, la o şedinţă a acestei comisii şi a avut întrevederi, alături de colegii săi, cu  Jerzy Buzek, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, cu Violeta Bulc, comisar pentru Transporturi şi cu Dominique Ristori, director general pentru Energie în cadrul Comisiei Europene.

În cadrul vizitei de lucru s-au discutat probleme de securitate energetică precum desăvârşirea pieţei interne de energie şi construcţia legăturilor care lipsesc în infrastructuri, diversificarea statelor furnizoare şi a căilor de aprovizionare,  consolidarea mecanismelor de urgenţă şi solidaritate şi protejarea infrastructurilor critice, consolidarea producţiei energetice indigene prin intensificarea utilizării surselor de energie regenerabilă şi a supravegherii producţiei de combustibil fosili, ameliorarea coordonării politicii energetice naţionale şi susţinerea în exterior a unei politici energetice unice, realizarea unor progrese în materie de tehnologii energetice şi întărirea eficienţei energetice.

De asemenea, s-a discutat despre reforma pieţei europene de carbon introducerea unor semnale clare de preţ pentru participanţii la piaţă, energii regenerabile, legătura între pieţele angro şi cu amănuntul, despre fincţionarea Agenţiei de cooperare pentru reglementarea energetică şi despre Securitatea europeană a aprovizionării. ”Este pentru a doua oară când particip, la Bruxelles, la întâlniri cu membrii Comisiei industrie, cercetare si energie. Concluzia vizitei de lucru a fost că întărirea securităţii energetice este în interesul tuturor statelor membre ele Uniunii Europene şi că, în  materie de energie, Europa trebuie să aibă o singură voce. Consider că, având în vedere resursele sale, România, în general, şi judeţul Constanţa, în special, trebuie să fie un jucător activ pe piaţa de energie pe plan regional chiar și european. De asemenea, am discutat cu comisarul european Bulc despre importanţa Portului Constanţa şi legătura acestuia cu Europa prin calea navigabilă Canalul Dunăre-Marea Neagră – Canalul Main-Rin. Doamna Bulc mi-a spus că recunoaşte importanţa portului nostru şi, de asemenea, a subliniat faptul că tronsonul feroviar de mare viteză Curtici-Constanţa este o prioritate” a declarat senatorul Chiru. -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.