Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 16 octombrie – Ziua naţională a alimentaţiei

București: 16 octombrie – Ziua naţională a alimentaţiei

DISTRIBUIȚI

vot142863 – 04032016 – Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea zilei de 16 octombrie – Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare.  Anual, cu prilejul sărbătoririi acestei zile, urmează să fie organizate, de către autorităţile publice, centrale şi locale, manifestări şi acţiuni publice dedicate acestui eveniment.

Data de 16 octombrie coincide cu Ziua mondială a alimentaţiei, menită să crească gradul de conştientizare publică la nivel mondial asupra problemelor privind hrana. Scopul acestui proiect legislativ şi a manifestărilor ce urmează a fi organizate este să contribuie la conştientizarea publică asupra problemelor create de risipa alimentară şi sărăcie.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, în statele membre sunt irosite, anual, aproximativ 90 de milioane de tone de alimente. Nici România nu este în afara acestui fenomen, anual fiind risipite, potrivit unui studiu al Ministerului Mediului, cinci milioane de tone de produse alimentare. Putem  proteja societatea,  mediul înconjurător şi economia prin creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor (în special a celor din mediul urban), a producătorilor şi a distribuitorilor asupra efectelor negative pe care le are risipa alimentelor. Urmând modelul a numeroase state UE, marile lanţuri de magazine care pun în vânzare alimente pot să încheie contracte cu organizaţii umanitare sau de protecţia animalelor pentru a dona produsele aflate aproape de data expirării. Dar acest fenomen se manifestă şi în cadrul gospodăriilor individuale sau în restaurante. Căile de a stopa sau cel puţin de a reduce această irosire a hranei sunt la îndemâna fiecăruia, fiind necesară doar voinţa de a adopta un mod responsabil de gestionare a alimentelor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.