Acasă Social București: 163 de cetăţeni străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, la...

București: 163 de cetăţeni străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, la nivel naţional, în luna martie

DISTRIBUIȚI

Majoritatea au fost descoperiți în București, Arad și Ilfov143309 – 28032016 – Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări în baza planurilor proprii de acțiune și în cadrul mecanismului de cooperare integrată au intensificat, la nivel naţional, activităţile specifice cu scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre.

imigrantiAstfel, pe parcursul lunii martie, au fost efectuate 298 de acţiuni şi controale, atât cu forţe proprii cât şi în cooperare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini la nivel naţional.

În cadrul acţiunilor, 163 de cetățeni străini au fost depistați în situaţii ilegale, cei mai mulţi în Bucureşti şi pe raza de competenţă a judeţelor Arad și Ilfov. Dintre aceştia, 68 au întrunit condiţiile necesare prelungirii dreptului de şedere, pentru 48 au fost dispuse măsuri de părăsire a teritoriului României, nouă au solicitat o formă de protecție internațională, doi au fost tolerați iar pentru 36 s-au dispus alte măsuri.

Pentru 23 de persoane au fost organizate misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României. La ieşirea din ţară pe numele lor a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Poliţiştii au aplicat 475 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă, în valoare totală de 135.275 lei, cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.