Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 22 martie, Ziua Mondială a Apei

București: 22 martie, Ziua Mondială a Apei

DISTRIBUIȚI

apa143208 – 22032016 – Stabilită în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurator de la Rio de Janeiro din anul 1992, Ziua Mondială a Apei aduce în atenția opiniei publice problemele legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apei şi subliniază rolul, îndatoririle şi responsabilitățile noastre în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă.

Astăzi, aproape jumătate din lucrătorii planetei, 1,5 miliarde de oameni, muncesc în diferite sectoare legate de apă și aproape toate locurile de muncă depind de apă și de cei care asigură livrarea acesteia în condiții de siguranță. Cu toate acestea, milioanelor de oameni care lucrează în domeniu nu le sunt recunoscute sau protejate drepturile.

Tema anului 2016 – apă și locuri de muncă – se concentrează pe modul în care cantitatea și calitatea apei pot schimba viețile și mijloacele de trai ale oamenilor – și transformarea societăților și economiilor. Apa, acum! este mesajul pe care celebrități și demnitari din întreaga lume îl transmit cu ocazia Zilei Mondiale a Apei 2016. Beyoncé, Lady Gaga, Alicia Keys și Pharrell Williams fac acest apel prin intermediul social media. Campania de anul trecut a generat mai mult de 1 miliard de postări și mii de dolari care au sprijinit activitatea World Vision Water. Apa potoleşte setea şi protejează sănătatea. Apa este vitală pentru crearea de locuri de muncă și sprijinirea dezvoltării economice, sociale și umane. În ciuda realizărilor ultimulului deceniu, peste 700 de milioane de oameni nu au acces la surse sigure de apă potabilă şi peste 2 miliarde de persoane nu au acces la facilităţi privind salubritatea. De resursele de apă depinde funcţionarea ecosistemelor, iar circuitul apei este esenţial pentru realizarea gestionării durabile a apei.

Orice produs fabricat are nevoie de apă. De exemplu, pentru a produce o coală de hârtie sunt necesari zece litri de apă, iar pentru fabricarea a 500 grame de plastic e nevoie de 91 de litri de apă.

Apa este în strânsă legătură cu energia, dar şi cu alimentaţia. Un studiu ONU arăta că pentru a produce două fripturi este nevoie de 15.000 de litri de apă. Apa nu este limitată de frontierele politice. 46% din suprafața globului este acoperită de bazine hidrografice transfrontaliere, iar cererea în domeniul legislaţiei internaţionale este tot mai stringentă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.