Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ALDE face moține din motive de declarații

București: ALDE face moține din motive de declarații

DISTRIBUIȚI

1431Calin Popescu Tariceanu22  – 17032016 –  ALDE pregătește o moțiune simplă împotriva ministrului justiției Raluca Prună, a anunțat copreședintele formațiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta consideră că ”ministrul de Justiție s-a descalificat spunând că drepturile omului sunt un lux. Eu cred că aici și premierul ar fi trebuit să reacționeze. O astfel de declarație în orice țară democratică ar fi dus instantaneu la demiterea ministrului justiției. ALDE va pregăti o moțiune simplă pe acest subiect, pe justiție, evident”, a afirmat Tăriceanu, la B1 TV.

El a susținut că declarația ministrului a fost ”total nefericită”, adăugând că aceasta nu este ”la prima gafă”. ”Moțiunea simplă este generată de această declarație total nefericită a ministrului Justiției care este emblematică pentru modul în care ministrul gândește domeniul justiției, pentru modul în care a fost redactată o ordonanță (privind interceptările – n.r.) care este neconstituțională chiar pe domeniul dreptului și libertăților individului. Deci suntem într-un mare deficit democratic și acest lucru nu poate să rămână nesancționat cel puțin din partea ALDE care suntem un partid liberal și care punem mai presus apărarea drepturilor și libertăților”, a adăugat .

Potrivit lui Tăriceanu, moțiunea este deschisă tuturor partidelor care consideră că atitudinea ministrului Justiției este ”un atac grav la adresa democrației”.

Ministrul Justiției Raluca Prună a declarat, luni, în legătură cu ordonanța privind interceptările, că aceasta nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. ”Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic”, a adăugat Prună. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.