Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Băsescu nu mai e președinte al Mișcării Populare

București: Băsescu nu mai e președinte al Mișcării Populare

DISTRIBUIȚI

143240 – 23032016 – Eurodeputatul Siegfried Mureșan este președintele interimar al partidului Mișcarea Populară, după ce, din punct de vedere legal, alegerea lui Siegfried Mureșan a fost anulată de decizia Curții de Apel București care preciza că partidul Mișcarea Populară nu poate fi înființat. Pentru a fi repus în funcția de președinte duminică, 27 martie, se va organiza un congres extraordinar, la Palatul Parlamentului.

Traian Băsescu a fost ales președintele MP în cadrul Congresului din data de 24 octombrie. Tot atunci Eugen Tomac a fost ales președinte executiv al MP, după ce și-a dat demisia din PMP ca să devină fondator al MP. Drept urmare în urma deciziei CAB președinte al PMP este Siegfried Mureșan, care a fost ales prim vicepreședintele PMP.

Primul congres al PMP a avut loc la 7 iunie 2014, când aproximativ 1.000 de delegați au decis ca funcția de președinte a PMP să-i revină Elenei Udrea, împotriva căreia a candidat doar Daniel Funeriu. Ceilalți trei candidați, Adrian Papahagi, Adrian Rădulescu și Gelu Vișan, s-au retras din cursa pentru șefia partidului.

La 29 ianuarie 2015, Elena Udrea s-a autosuspendat din funcția de președinte al PMP, după ce a fost pusă sub urmărire penală, iar Eugen Tomac a devenit președinte interimar.

Cel de-al doilea congres al PMP s-a desfășurat la 8 februarie 2015 când Eugen Tomac a fost ales președinte, iar Dorel Onaca secretar general. Siegfried Mureșan a devenit prim-vicepreședinte, iar vicepreședinți au fost aleși Clement Negruț, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Nicolae Ivașchescu, Cătălina Buzoianu, Cătălin Cristache, Victor Tarhon, Adrian Rădulescu, Claudiu Palaz și Gabriel Berca. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.