Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Competiție de idei ”Laser Valley – Land of Lights”- Măgurele

București: Competiție de idei ”Laser Valley – Land of Lights”- Măgurele

DISTRIBUIȚI

laser2143132  – 18032016 –  Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, au lansat la 18 martie, Competiţia internaţională de idei Laser Valley – Land of Lights. Obiectivul competiţiei îl reprezintă identificarea de proiecte de dezvoltare urbană a zonei Măgurele, în contextul construirii platformei de cercetare Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP).

Începând de vineri, 18 martie, şi până pe 5 septembrie, echipe unidisciplinare sau pluridisciplinare pot propune idei şi proiecte de dezvoltare urbană a zonei Măgurele. Juriul competiţiei este format din profesori de renume de la universităţi de arhitectură din spaţiul internaţional.

Vor putea candida echipe formate din studenţi, tineri absolvenţi sau profesionişti în zona arhitecturii, urbanismului, construcţilor, fizicii etc., din ţară şi străinătate. Anunţarea finaliştilor va avea loc pe 13 septembrie, iar a câştigătorilor, pe 20 septembrie. Proiectele câştigătoare vor fi expuse, în toamna acestui an, la Măgurele, moment care va coincide cu prezenţa miniştrilor europeni ai cercetării.

”Efortul nostru legat de teritoriul din jurul localităţii Măgurele este să vedem cum anume putem să facem această zonă una de dezvoltare teritorială, pornind de la ştiinţă, dar făcând cercetare, inovare, făcând business hi-tech, domenii în care să ai cum să studiezi, domenii în care antreprenoriatul să fie la el acasă. Încercăm, de la nivelul administraţiei publice centrale, să orchestrăm construcţia unui ecosistem de inovare şi antreprenoriat, care să ducă la locuri de muncă hi-tech, la bunăstare şi la o prezenţă internaţională puternică”, a declarat Adrian Curaj, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate astfel: locul I – 6.000 euro, locul al II-lea: 4.500 euro, locul al III-lea: 3 500 euro. Vor fi oferite şi trei premii din partea sponsorilor, fiecare în valoare de 2.000 euro. –  PROMPT MEDIA

foto:finaciarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.