Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Neviser Zaharcu, stupefiat de situaţia paradoxală a acreditării tuturor spitalelor...

București: Deputatul Neviser Zaharcu, stupefiat de situaţia paradoxală a acreditării tuturor spitalelor din România

DISTRIBUIȚI

neviser-zaharcu143338 – 29032016 – Deputatul PSD Neviser Zaharcu s-a adresat printr-o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, căruia i-a reclamat situaţia paradoxală a acreditării tuturor spitalelor din România. ”Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 629/2015, misiunea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) este de a determina asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului, prin modificarea culturii organizaţiilor din sănătate, standardizare, evaluarea serviciilor de sănătate şi acreditarea unităţilor sanitare, conform legislaţiei în vigoare”, a afirmat Neviser Zaharcu în documentul trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

            Parlamentarul, care este medic de profesie, a mai adăugat că ”acreditarea ANMCS garantează faptul că spitalele funcţionează la standardele stabilite potrivit legii, privind acordarea serviciilor medicale şi conexe actului medical, certificând calitatea serviciilor de sănătate, în conformitate cu clasificarea spitalelor, pe categorii de acreditare”.

Deoarece situaţia din acest domeniu impune anumite clarificări, deputatul tulcean i-a adresat ministrului Sănătăţii următoarele întrebări: ”1. Faptul că toate unităţile sanitare evaluate până acum au fost acreditate înseamnă, implicit, că respectivele spitale respectă întocmai standardele Europene de calitate şi siguranţă?; 2. Consideraţi că rezultatele acreditării spitalelor confirmă calitatea şi siguranţa în sistemul românesc de sănătate?; 3. Cum comentaţi acest aspect şi care este poziţia dumneavoastră faţă de rezultatele ANMCS?; 4. În ce stadiu se află în prezent procesul de acreditare a spitalelor din România, care sunt riscurile unei decizii unilaterale de acreditare, şi cum vă explicaţi că toate au fost acreditate, având în vedere situaţia precară a sistemului autohton de sănătate?”.

            ”Acreditarea confirmă că o unitate medicală dispune de resursele şi de competenţele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în specialităţile pe care le are în structură. De asemenea, acreditarea certifică faptul că o unitate medicală poate face ceea ce spune că face. Prin urmare, pacienţii vor avea o mai mare încredere de a se adresa unei unităţi medicale acreditate, decât unei unităţi neacreditate. Acreditarea este un proces necesar atât pentru unităţile de stat, cât şi pentru cele private, care vor să intre în relaţii contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate. Aştept de la domnul ministru să îmi explice cum s-a ajuns în situaţia ca toate spitalele din România să fie acreditate”, a concluzionat parlamentarul social democrat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.