Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Electrica SA nu se înțelege deloc cu Fondul Proprietatea

București: Electrica SA nu se înțelege deloc cu Fondul Proprietatea

DISTRIBUIȚI

ELECTRICITATE143346 – 29032016 – Electrica SA informează toate părţile interesate că nu s-a ajuns la un acord în negocierile purtate cu Fondul Proprietatea (FP) pentru o potenţială achiziţie a participaţiilor minoritare deţinute de FP în cele trei filiale de distribuţie ale Electrica şi la subsidiara de furnizare.

            În conformitate cu mandatul primit din partea acționarilor de a face public prețul oferit, fie el acceptat sau nu de Fondul Proprietatea, oferta fermă a Electrica SA a fost de 790 milioane lei (equity value).

            ”În opinia noastră, această ofertă reflectă condiții comerciale acceptabile ambelor părți și este fundamentată pe înțelegerea solidă a operațiunilor societăților și cunoașterea riguroasă a mediului de reglementare. De altfel, propunerea Electrica SA a fost în linie cu oferta fermă a Fondului Proprietatea din martie 2015 (când cele două părți au mai purtat o rundă de negocieri) și cu discuțiile de dată recentă.

            Oferta FP de 875 milioane lei (equity value) nu surprinde, modificările cadrului de reglementare survenite ulterior datei evaluării în scopul actualizării Valorii Activului Net (VAN) și nu are la bază un nivel rezonabil de predictibilitate asupra mediului de reglementare, în lumina modificărilor inopinate recent aprobate de ANRE. În aceste condiții, considerăm că prețul propus de FP nu este susținut de o estimare a performanțelor pe termen mediu și lung ale societăților și, mai mult, este unul superior chiar Valorii Activului Net, informează Electrica.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Electrica SA, desfășurată în data de 10 noiembrie 2015, a aprobat mandatarea Consiliului de Administraţie al Electrica SA pentru a începe negocierile cu Fondul Proprietatea (FP) pentru achiziţionarea de către Electrica a întregii participaţii deţinute de FP la capitalul social al filialelor Electrica, respectiv Electrica Distribuţie Muntenia Nord (21,99%), Electrica Distribuţie Transilvania Nord (22%), Electrica Distribuţie Transilvania Sud (21,99%)şi Electrica Furnizare SA (22%). Conform mandatului, preţul oferit către Fondul Proprietatea trebuia să ţină seama exclusiv de argumentele economice existente pentru această achiziţie. De asemenea, la momentul finalizării procesului de negociere, Consiliul de Administraţie este obligat să facă public preţul oferit, fie el acceptat sau nu de către Fondul Proprietatea, împreună cu argumentaţia economică care a stat la baza ofertei. Procesul de negociere trebuie încheiat până la 31 martie 2016.

            Aprobarea încheierii efective a contractului (inclusiv termenii specifici ai acestuia) ar fi urmat să fie decisă de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor.

            “În continuare, între aşteptările noastre şi cele ale reprezentanţilor Fondului Proprietatea există diferenţe. Este normal ca ambele părți să urmărească satisfacerea intereselor acţionarilor şi investitorilor săi. Chiar dacă negocierile nu s-au finalizat cu succes nici de data aceasta, Electrica şi Fondul Proprietatea rămân parteneri în continuare, în adevăratul sens al cuvântului. Doresc să asigurăm toate părțile interesate că vom continua procesul de analiză al unor oportunităţi de investiţii, pe care însă dorim să le derulăm doar în condiţii avantajoase pentru Electrica”, a declarat, în comunicatul remis presei, Iuliana Andronache, director general Electrica SA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.