Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Elicopter al MAI în misiune FRONTEX în zona Insulei Samos

București: Elicopter al MAI în misiune FRONTEX în zona Insulei Samos

DISTRIBUIȚI

Toba - Grigorios Vassiloconstandakis142943 – 09032016 – Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, s-a întâlnit cu Grigorios Vassiloconstandakis, ambasadorul Republicii Elene în România. Cei doi oficiali au apreciat foarte buna colaborare dintre ministerele de resort din cele două state, manifestată atât în ceea ce privește cooperarea polițienească, cât și pe aspecte care privesc situațiile de urgență. De altfel, ambasadorul elen a subliniat relația excelentă dintre cele două state.

 Referindu-se la problema migrației, ambasadorul Greciei a apreciat faptul că România a început programul de relocare, prin preluarea primilor refugiați din Grecia, în urmă cu câteva zile. Demnitarul elen a subliniat că acest lucru este un semnal important pentru ceea ce înseamnă funcționarea acestui mecanism.

Referitor la derularea mecanismului de relocare intra-UE, ministrul Petre Tobă a subliniat importanța verificărilor efectuate de instituțiile statului român în cazul persoanelor care urmează a fi preluate. ”România a respectat întocmai calendarul prevăzut în Deciziile Consiliului UE și a trimis din timp specialiști în hot-spoturile din Grecia și Italia care să participe la acest proces de selecție și verificare a celor care vor face obiectul mecanismului de relocare” a declarat Tobă.

În acest context, cei doi oficiali au subliniat importanța cooperării, inclusiv la nivelul schimbului de informații dintre autoritățile specializate ale celor două state.

De asemenea, ministrul de Interne român a menționat că pe lângă măsurile luate pentru asigurarea propriei frontiere externe, România participă la combaterea fenomenului migrației ilegale, printr-o contribuție importantă la FRONTEX, la misiuni în Marea Mediterană, inclusiv în nordul Greciei. De altfel, începând din această săptămână un elicopter al MAI va începe o nouă misiune FRONTEX în zona insulei Samos pentru combaterea migrației ilegale.

La finalul întâlnirii, ministrul Petre Tobă, a menționat că a avut mai multe discuții cu omologul său grec și că în perioada viitoare acesta urmează a vizita România, la invitația sa. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.