Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Etapa a XVII-a 2016 a Programului de realizare a Sistemului național...

București: Etapa a XVII-a 2016 a Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, finanțată cu 15,305 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

rachete-anti-grindina143389 – 31032016 – Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, obiectivele și finanțarea etapei a XVII-a 2016 a Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor pentru perioada 2010 – 2024.

            Etapa din acest an a Programului va beneficia de fonduri în sumă de 15,305 milioane lei, asigurate de la bugetul de stat. Finanțarea din acest an este mai mare decât cea asigurată anul trecut, când a fost 6,642 milioane de lei.

            Obiectivele etapei a XVII-a 2016 a acestui program vizează realizarea de proiecte tehnice, execuții lucrări, achiziție echipamente și dotări pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iasi,  Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea, Centrul Zonal de Coordonare Transilvania-Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Timiș si Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mures, realizarea de studii, proiecte tehnice, execuție lucrări, achiziție echipamente și dotări pentru «Dezvoltarea capabilităţii de combatere a căderilor de grindină a Unității Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova prin realizarea punctului de lansare Tisau”, realizarea studiului de fezabilitate, a proiectelor tehnice, execuție lucrări, achiziție echipamente și dotări “Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia” și realizarea unor studii de meteorologie, climatologie și hidrologie privind impactul aplicării tehnologiilor de intervenții active în atmosferă.

            Programul de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor a parcurs 16 etape anuale de dezvoltare. Implementarea acestuia va continua până la crearea, în România, a unui Sistem naţional coerent, în măsură să asigure protecţia populaţiei şi a economiei de efectele şi pagubele provocate de căderile de grindină şi de seceta severă din Sudul şi Sud-Estul României.

            Potrivit Legii nr. 173/2008 privind intervenţiile active în atmosferă cu modificările și completările ulterioare, prin hotărâri ale Guvernului se stabilesc, anual, obiectivele şi fondurile care urmează a fi alocate pentru realizarea acestora. Obiectivele Programului se vor atinge treptat, pe măsura implementării Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.