Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Fără puteri sporite pentru prefecți

București: Fără puteri sporite pentru prefecți

DISTRIBUIȚI

vot143095 – 16032016 – Două legi initiate de PNL, prin care se cerea sporirea puterilor prefectilor au fost respinse miercuri de plenul Camerei Deputatilor.

Unul dintre proiecte dadea putere prefectilor sa invalideze mandatele consilierilor locali, respectiv judeteni in trei conditii: daca fusesera alesi prin frauda electorala, daca nu indeplinesc conditiile necesare ocuparii aceste functii si daca parasesc partidul pe listele carora au fost alesi. In acest moment puterea invalidarii unui mandat de consilier intra in prerogativele Consiliului, prefectul doar luand act de aceste decizii.

Acelasi proiect dadea posibilitatea prefectului sa atace in contencios administrativ actele emise de autoritatile administrative locale, daca le constata ilegalitatea.

Un alt proiect de lege obliga prefectul sa verifice declaratiile de interese ale consilierilor si sa ii informeze daca se afla in conflict de interese sau intr-o situatie de incompatibilitate.

Cele doua proiecte nu au mai fost sustinute in plen nici macar de liberali, care s-au conformat punctelor de vedere emise de comisiile de specialitate. Camera decizionala este Senatul. „.-  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.