Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gabriel Oprea, oficial urmărit penal

București: Gabriel Oprea, oficial urmărit penal

DISTRIBUIȚI

 oprea-gabriel142823 – 02032016 –  Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de DNA (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

La 13 iulie 2015, Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de Stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel -Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor. Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus.

Oprea zice că e nevinovat

”Sunt nevinovat și îmi voi demonstra nevinovăția”, a spus, din nou, președintele UNPR la ieșirea de la DNA unde a venit însoțit de bodyguarzi. ”Mașinile despre care se face vorbire în dosar au fost luate de MAI pentru protecție și în contextul în care ținnând cont de cadrul de securitate de la nivelul anului 2015 a fost reînființarea unității speciale de protecție a MAI – ACVILA – care fusese desființată de fostul ministru de Interne, Dan Nica”, încearcă Oprea să își motiveze nevinovăția. –  PROMPT MEDIA

foto:aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.