Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: IGSU a dat amenzi de 1,5 milioane lei săptămâna trecută

București: IGSU a dat amenzi de 1,5 milioane lei săptămâna trecută

DISTRIBUIȚI

IGSU143164 – 21032016 – În cursul săptămânii trecute, inspectorii de prevenire din cadrul IGSU au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici cu activități în domeniile comerț, alimentație publică și de agrement  (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum și la unități sanitare.

Astfel, personalul specializat a desfășurat 1.478 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 3.458 sancţiuni contravenţionale (2.904 avertismente şi 541 amenzi contravenţionale), în cuantum de 1.482.554 lei. Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiştii au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfășurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, la nivel național s-au realizat 1.386 acțiuni pentru educarea preventivă, pregătirea și verificarea adoptării măsurilor de protecție a populației privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenați în 20 comisii de recepție pentru verificarea respectării cerințelor de securitate la incendiu pe timpul execuției lucrărilor de construcții și au continuat analizarea documentațiilor necesare acordării avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat și acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

În plan operaţional, în aceeaşi perioadă, la nivel național au fost derulate 5.685 intervenţii,  salvatorii fiind solicitaţi la 350 misiuni de stingere a incendiilor, 4.831 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 8 misiuni de descarcerare şi 122 pentru deblocare/salvare.

De asemenea, în cele cinci zile, 4.663 persoane au fost asistate medical de pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 21 au fost salvate din medii ostile vieţii. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Ce stiau si puteau să facă alt ceva decât să aibă mai apoi voalat de unde să îsi tragă salariile, lund de la ‘hoți’ si băgând bani în bugetul statului. Înțelegeți: „hoți dar si mai mulți”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.