Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar

București: Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar

DISTRIBUIȚI

clasa pergatitoare143298 – 25032016 – A doua etapă a înscrierilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016 – 2017 se va desfăşura între 30 martie şi 8 aprilie, potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

În această perioadă se vor depune cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio instituţie şcolară în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Tot atunci vor fi validate cererile tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor. Conform calendarului, pe data de 15 aprilie vor fi afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, iar între 19 şi 22 aprilie se vor face centralizarea şi soluţionarea de către Inspectoratul Şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Potrivit ministerului, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligaţia de a-i înscrie în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare dacă dezvoltarea psihosomatică este corespunzătoare.

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2016-2017, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.

Aproape 169.000 de cereri au fost completate şi validate, la nivel naţional, în prima etapă (29 februarie – 18 martie) pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017, potrivit unui comunicat al ministerului. – PROMPT MEDIA

foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.