Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Medicii intră în grevă

București: Medicii intră în grevă

DISTRIBUIȚI

greva142864 – 04032016 – Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România – CFSMR şi Federaţia Sindicală ”Hipocrat” din România, federaţii membre ale CNS Cartel ALFA, au decis ca începând cu 21 martie să declanşeze grevă de tip japonez în toate unităţile sanitare în care au membri.

Protestatarii solicită aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1.250 lei, acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat, respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi de repaus pentru toate categoriile de personal din sanatate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal.

Cele două entități atenționează că lipsa personalului din sistemul sanitar duce la o normă de muncă efectiva mare, timpul de repaos si refacere fiind mult mai redus decat timpul de munca. Nu în ultimul rând, sindicaliștii doresc cresterea valorii serviciilor medicale decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate catre spitale, ambulator si medicina de familie in conformitate ponderea cheltuielilor salariale la majorarea salariilor efectuate printr-un act normativ.

Atitudinea indiferentă a Ministerului Sănătăţii cat şi tergiversarea luării unor decizii la nivel guvernamental sunt cauzele pentru care salariaţii, membrii de sindicat au decis să apeleze la acesta formă de protest. Federatiile semnatare atrag atentia ca in lipsa unei decizii rectificative solicitate, se poate ajunge la escaladarea starii conflictuale.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.