Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nicio stradă fără nume. Nicio casă fără număr

București: Nicio stradă fără nume. Nicio casă fără număr

DISTRIBUIȚI
Eugen_Tomac2

Eugen_Tomac2143353 – 30032016 – Deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară, a depus în Parlament un proiect de lege pentru reglementarea indicatoarelor stradale şi a plăcilor de numere poştale. Iniţiativa legislativă completează Ordonanţa Guvernului nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, cu modificările şi completările ulterioare, impunând obligativitatea numerotării tuturor imobilelor şi instalarea de indicatoare cu numele străzilor în Bucureşti şi în ţară. În prezent, legea prevede doar procedura de atribuire sau schimbare a denumirilor străzilor, dar omite reglementarea procedurii de montare şi de finanţare a indicatoarelor stradale.

            Potrivit iniţiativei legislative, consiliile locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor au obligaţia de a prevedea în bugetele proprii resursele financiare necesare achiziţionării, fixării, verificării, întreţinerii şi înlocuirii plăcilor de numere poştale şi a indicatoarelor stradale aferente drumurilor publice.

            Iniţiatorii sunt de părere că legea va înlesni activitatea serviciilor de intervenţie, Ambulanţă şi Poliţie, care adesea eşuează în misiunile de acordare a asistenţei de urgenţă din cauza imposibilităţii identificării adresei la care au fost solicitaţi, dar şi a companiilor de taximetrie.

            ”Legea, pe care noi am numit-o, în mod simbolic, „nicio stradă fără nume, nicio casă fără număr”, este extrem de necesară pentru a ordona străzile din Bucureşti şi din ţară. Eu, de exemplu, am întârziat recent peste sfertul academic la o întâlnire extrem de importantă, pentru că nu reuşeam să găsesc strada şi numărul la care urma să ajung. Din fericire, întâlnirea a putut fi desfăşurată cu întârziere. În cazul Ambulanţei sau a Poliţiei, însă, întârzierea este inacceptabilă, pentru că poate fi vorba despre viaţa unui om aflat în nevoie”, a declarat Tomac.

            Cheltuielile generate de punerea în aplicare a acestei iniţiative legislative se vor efectua începând cu anul 2017 în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetele locale, respectiv a instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetele locale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.